Babydoll Nedir ve Ne İşe Yarar?

Babydoll Nedir ve Ne İşe Yarar?

Fantezi gecelik modelleri arasında hem rahat hem cazibeli bir model arıyorsanız, babydoll seçenekleri tam size göre! İpek, saten, tül veya dantel kumaştan üretilen babydoll'ler hafif ve kısa bir gecelik türüdür. Tek parça halinde etekli, çıtçıtlı veya iki parça olarak şortlu modelleri mevcuttur. 

Babydoll Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Nasıl kullanılır sorusuna geçmeden babydoll nedir, kısaca yanıtlayalım. Babydoll gecelik, hafif kumaşlardan üretilir, askılı ve göğüs aşağısı boldur. Fantezi giyim, iç giyim ve gecelik olarak giyilebilir. Özellikle özel gecelerde tercih edilen modeller farklı renk, tasarım ve ölçülerle her bedene uyum sağlar.

Genel olarak babydoll ne demek, diye merak ediyorsanız da tarihinden bahsetmek gerek. İngilizcede ‘oyuncak bebek’ anlamına gelen babydoll, İkinci Dünya Savaşı sırasında kumaş kıtlığı yaşandığı için ilk kez kadınların gecelikleri bu kadar kısa ve hafif kumaştan üretilmiştir. Tasarımı yapan Sylvia Pedlar, Babydoll geceliklerin ismini hiç sevmemiş olsa da kadınların gözdesi olmayı başarmıştır. 

Bugün, babydoll modelleri farklı amaçlarla kullanılabilir. Özel günler ve gecelerde daha cazibeli bir görünüm ekleyen tasarımlar aynı zamanda rahat ve hafif olmaları sayesinde pijama olarak da tercih edilebiliyor.

Babydoll Çeşitleri Nelerdir?

Bu gecelikler, kullanım amacına göre ve kişisel zevklere göre farklı modellere sahiptir. Fantazi babydoll modelleri kendinizi daha çekici hissedecek tasarımlar sunar. İç çamaşırı ya da babydoll takımları olarak farklı tasarımlarla karşınıza çıkan modeller kumaş ve tipine göre farklılık gösterir.

Babydoll iç çamaşırı modelleri, tek parçadan oluşurken takımlar 2 parçadan oluşur. Dantelli babydoll modelleri daha özel işlemeleri ile geceye ekstra bir cazibe katar. Özel geceler için vazgeçilmezdir. Özellikle kırmızı babydoll modelleri özel gecelerde aynı renk tanga ile yapılacak bir kombinle kendinizi mükemmel hissetmenizi sağlar. Daha asil bir tarz için dantelli siyah babydoll seçeneklerine göz atabilirsiniz. Romantik bir gece için ise pembe pembe babydoll tasarımlarını da değerlendirebilirsiniz. 

Saten babydoll çeşitleri kumaşının özelliği ile konforlu bir seçenek sunar. Yatakta rahat hareket imkânı sunarak huzurlu bir uyku uyumanıza yardımcı olur. Bu modellerde şortlu veya etekli tek parça çeşitlerini bulabilir, farklı renkler arasından kendinize uygun olanı seçebilirsiniz. 
Farklı beden seçeneklerine uygun çekici babydoll iç giyim modelleri mevcut. XS’dan büyük beden babydoll tasarımlarına kadar hemen her modele ulaşmanız mümkün. Büyük bedenler için üretilen modellerinde geniş kesimlerle konfor hedeflenirken, kumaş yapısı ve estetik kalıplarla çekici bir görünüm vadeder. Üstelik geniş renk yelpazesile geniş bir seçenek sunar. 

Babydoll Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kadın babydoll modelleri gecelik, fantezi giyim veya iç çamaşırı olarak tercih edilebilir. Bu çeşitlilik nedeniyle alacağınız geceliği hangi amaçla kullanacağınıza karar vermeniz önemli. 

Kumaş türü ve kumaşın kalitesi, konforunuz için göz önünde bulundurmanız gereken bir özellik. Kötü kumaşlar zamanla pişik, koku veya alerjiye neden olabilir. Tene direkt temas eden iç çamaşırının kaliteli bir kumaştan üretilmiş olması oldukça önemli, bu noktada pamuklu ya da kaliteli saten tasarımlara yönelebilirsiniz.

Babydoll fantazi gecelikler, çekicilik ve konforu bir arada sunuyor. Seçeceğiniz modelin vücudunuzu sıkmaması gerekiyor. Üzerinize fazla bol olmayacak şekilde kendi bedeninizi tercih etmeniz, hem daha iyi bir görünüme ulaşmanızı garantiler hem de hareket kabiliyeti sağlar. 
Hangi bedende rahat edeceğinizi bilemiyorsanız kompedan.com üzerinden beğendiğiniz modelin sayfasına ilerleyerek sağ altta bulunan Beden Rehberi linkine tıklayabilir, bedeninizi en doğru şekilde ölçebilirsiniz. Kompedan, çekici ve konforlu birçok model sunuyor. Farklı renk ve fiyat seçenekleriyle dantelli, tüllü, transparan ve saten babydoll modellerini inceleyebilir, kendi tarzınıza en uygun modele Kompedan kalitesiyle sahip olabilirsiniz.

Etiketler: Babydoll Nedir ve Ne İşe Yarar?
Eylül 30, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR